Puheenjohtajan palsta

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

Urheilutalomme remontit

Tämä kirjoitus sopisi varmaan paremmin johonkin emoseuran julkaisuun mutta menee tämä näinkin perille kaikille seuran jäsenille.

Vuonna 1970 valmistunutta Urheilutaloamme on ”peruskorjattu” viime vuosikymmenen aikana kolmessa eri vaiheessa.

Noin 10 vuotta sitten alakerran ankea, antiikkinen, vailla käyttöä ollut ”kuntosali” muutettiin takkahuoneeksi jota voidaan myös vuokrata. Tilan lattiarakenteet uusittiin ja seinät maalattiin. Nämä kaikki työt tehtiin tietenkin talkoilla.

Vuonna 2012 uusittiin talon lämmitysjärjestelmä. Kevytöljylaitteet poistettiin ja tilalle asennettiin luontoystävällinen maalämpö joka on osoittautunut taloudellisesti kannattavaksi hankinnaksi sillä talon lämmityskustannukset alenivat 65 %. Hankkeelle haettiin avustusta ELY-keskukselta. Avustusta myönnettiin 50 % maalämmön hankintakustannuksista Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Noin 15.500 euron omakustannusosuuden takaisinmaksuajaksi muodostui 3 vuotta 2 kuukautta. Projektiin liittyvät ns. aputyöt tehtiin tietenkin talkoilla.

Tänä vuonna on sitten saatu enemmän ”maanpäälistä” näkyvää aikaiseksi uudistamalla talon juhlasali ja pinnoittamalla vesikatto.

Salin alkuperäiset seinärakenteet purettiin aina vinolaudoitukseen asti. Ulkoseiniin lisättiin lämpöeristettä ja seinät viimeisteltiin asentamalla pintaan sisustuslevyt. Kattoon asennettiin akustolevyt ja elementteihin sopivat energiaa säästävät LED valaisimet. Samalla uusittiin ja lisättiin pistorasioita, maalailtiin ovia ja lämpöpattereja, listoitettiin ja suoritettiin muita pikku fiksauksia.

Kaikki juhlasaliin liittyvät työt tehtiin tietenkin talkoilla. Noin 15 henkilön ydinryhmälle kertyi useita satoja talkootunteja. Oli ilo seurata miten ammattihenkilöt hoitivat hommat omia ammattityövälineitä käyttäen tiukan aikataulun puitteissa.

Talon kattorakenteet todettiin suoritetussa kuntotarkastuksessa niin hyviksi, että rakenteita ja konesaumattua peltikattoa ei lähdetty uusimaan vaan pinnoitettiin hyviksi arvostetuilla tuotteilla. Näin vesikatolle saatiin noin 15 vuotta lisää elinikää. Kattoremontin yhteydessä uusittiin myös Tv-antennit ja vahvistin ja hankittiin uusi Tv-vastaanotin.

Tähänkin, juhlasali- ja kattoprojektiin, haettiin avustusta ELY-keskukselta. Noin 20.000 euron hankintakustannuksiin myönnettiin 60 % avustus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Talkootyötunnit hyväksi lukien tämän projektin omakustannushinnaksi jää noin 3.500 euroa.

SUURET KIITOKSET KAIKILLE TALKOOLAISILLE!

Urheilutalon markkinointi

Urheilutaloamme on remontoitu pitkälti vuokraustoimintaa silmälläpitäen. Talon ainoat tulot kertyvät vuokraustoiminnasta. Ilman vuokratuloja talo ei voi toimia. On siis kaikkien meidän Mahtilaisten etu että talon vuokraustoiminta on vilkasta. Yksi tehokas tapa on käyttää Teidän henkilökohtaisia kanavianne; sukulaiset, tuttavat, työpaikat, yhteistyökumppanit jne. Kertokaa heille että tällainen juhlapaikka on vuokrattavissa kohtuuhinnalla. Talon yhteystiedot ja vuokraushinnat löytyvät helposti Mahdin kotisivuilta maarianmahti.fi.

Hyvää loppuvuotta, joulua ja uuttavuotta kaikille!

Esko